Снимка PexelsВтората карантина ще струва на Германия 19,3 милиарда евро, съобщава

...
Снимка PexelsВтората карантина ще струва на Германия 19,3 милиарда евро, съобщава
Коментари Харесай

Германската икономика ще загуби около 19,3 милиарда евро от втората карантина

Снимка Pexels

Втората карантина ще коства на Германия 19,3 милиарда евро, оповестява Die Welt, базирайки се на изчисленията на Германския институт за стопански проучвания. Най-големи загуби чакат индустриалният бранш, ресторантьорството и хотелиерството.

Спортът, културата и развлекателната промишленост ще изгубят към 2,1 милиарда евро, комерсиалният бранш - 1,3 милиарда евро. Що се отнася до немската промишленост, нейните загуби би трябвало да възлязат на 5,2 милиарда евро. Също по този начин, съществени загуби ще претърпят логистичните компании, филмовата промишленост и изпълнителите.

Втората карантина няма да засегне толкоз мощно пазара на труда, написа вестникът. Според прогнозата на института, броят на безработните през четвъртото тримесечие ще се усили със 100 хиляди души: за съпоставяне, по време на първата карантина безработицата в страната се усили с 630 хиляди души. До края на годината броят на хората, заети на ненапълно работно време, ще се усили с 400 хиляди души и ще доближи 3,2 милиона.

В същото време през 2021 година Германският институт за стопански проучвания чака динамично икономическо възобновяване, написа Die Welt. През идната година Брутният вътрешен продукт на Федерална Република Германия би трябвало още веднъж да нарасне доста. В същото време обаче равнището на банкрути на предприятия и безработицата ще се увеличи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР